Wie

Ik ben Helmar Niemeijer (1974), de drijvende kracht achter Mindfulday.
Met Mindfulday help ik volwassenen en jongeren om meer balans te ervaren.

Moet altijd alles in balans zijn dan? Nee hoor, soms is het ook heel leuk om een spontane dag boordevol gekke acties of agenda items te hebben. Maar op het moment dat je het idee hebt dat het te veel is, dat je het niet goed meer trekt, je snel uit je hum bent óf je vooral donkere gedachten hebt: dan is het fijn om te oefenen met mindfulness, met het hervinden van (de rust in) jezelf.  Dáár zet ik me graag voor in.

Wat kan ik je bieden?

Ik ben categorie 1 mindfulnesstrainer en aangesloten bij de VMBN, de beroeps vereniging voor mindfulnesstrainers in Nederland en België. Dit is de hoogst haalbare categorie en zorgt er voor dat jij als deelnemer je deelname aan mijn trainingen vergoedt kunt krijgen door ziektekostenverzekeraars.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Daarnaast heb ik de opleiding Trainer Mindfulness in Opvoeding & Onderwijs gevolgd aan de Academie voor Mindful Teaching van Eline Snel, de opleiding voor trainer Mindfulness voor Jongeren van David Dewulf en ben ik teacher-in-training voor de 8-weekse Mindful Selfcompassion training (MSC) van Kristin Neff en Chris Germer.

Naast een gedegen opleiding bied ik veel ervaring: ik werk met veel plezier als mindfulnesstrainer sinds 2018, als trainer conflictcommunicatie en als MfN-registermediator (ik bemiddel bij conflicten), en als bestuurssecretaris in het onderwijs. Ik weet wat werkdruk is, hoe het is om alles goed te willen doen en hoe lastig het kan zijn om keuzes te maken.

Naast mijn werk en studies leer ik elke dag opnieuw in de praktijk: Ik ben getrouwd en moeder van drie zonen tussen de vijftien en twintig jaar. Ik snap dus als geen ander hoe ingewikkeld het kan zijn om een mindfulday te hebben!

Wil je horen of het klikt? Bel me gerust!